مجاز شدن سه فرزندی در چین-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

مجاز شدن سه فرزندی در چین

رئیس جمهوری چین پس از چندین ماه تحقیقات و ارائه راهکارهای مختلف از سوی کارشناسان در راستای مبارزه با کاهش جمعیت این کشور، سرانجام با سیاست ۳ فرزندی موافقت کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۵ - ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ - 2021 May 31
کد خبر: ۹۰۰۶۲

به گزارش راهبرد معاصر و به نقل از رویترز، چین به عنوان یک تغییر بزرگ نسبت به شرایط فعلی محدودیت دو فرزندی در این کشور، امروز (دوشنبه) اعلام کرد که هر زوج اجازه داشتن 3 فرزند را خواهند داشت. این تغییر در جلسه دفتر سیاسی به ریاست شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین مورد تایید قرار گرفت.

 

انتظارات درباره اصلاحات در سیاست‌های کنترل جمعیت پس از آن بالا رفت که طبق آخرین آمار رشد جمعیت چین به پایین‌ترین میزان طی یک دهه اخیر رسیده است.

 

بر اساس گزارش سرشماری سال 2020 جمعیت چین که روز سه‌شنبه هفته گذشته منتشر شد، این کشور در حال حاضر 1 میلیارد و 410 میلیون نفر جمعیت دارد که نشان دهنده نرخ رشد 5.38 درصدی جمعیت در 10 سال اخیر (یا به طور متوسط 0.53 درصد در سال) است.

 

یک دهه پیش از این در جریان سرشماری سال 2010 میلادی، جمعیت چین 1 میلیارد و 340 میلیون نفر اعلام شده بود. اما عدد 5.38 درصد، کمترین نرخ رشد جمعیت در چین از زمان اجرای سیاست تک فرزندی در این کشور یعنی از اواخر دهه 70 میلادی محسوب می‌شود؛ چیزی که احتمالا باعث خواهد شد پکن برنامه‌هایش را برای ترغیب زوج‌ها به فرزند آوری تقویت کند.

 

نرخ باروری 1.3 کودک برای هر زن در سال 2020 که همرتبه با کشورهای مسنی مانند ژاپن و ایتالیا است زنگ خطر را برای چین به عنوان دومین اقتصاد بزرگ دنیا به صدا درآورده است.

 

این موضوع حتی در بین کارشناسان و نهادهای آکادمیک چین نیز مطرح و پیشنهادات مختلفی در این رابطه ارائه شده بود. به عنوان مثال یک استاد دانشگاه چینی به دولت این کشور پیشنهاد داد که به هر خانواده‌ای برای فرزند آوری و تولد هر فرزند یک میلیون یوان (156 هزار دلار) پاداش در نظر بگیرد تا بدین وسیله از کاهش رشد جمعیت این کشور جلوگیری شود./فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار